• 1395/12/11 - 12:36
  • تعداد بازدید: 3243
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
معاون پشتیبانی و امور اقتصادی بیمه نوین در گفتگو با اخبار مالی

لزوم توانایی در ارزیابی داده های پنهان

صنعت بیمه نیازمند ارزیابی و رتبه بندی مداوم است. این گفته معاون پشتیبانی و امور اقتصادی بیمه نوین در مصاحبه با نشریه اخبار مالی است که در ذیل می خوانید.


صنعت بیمه نیازمند ارزیابی  و رتبه بندی مداوم است. این گفته معاون پشتیبانی و امور اقتصادی بیمه نوین در مصاحبه با نشریه اخبار مالی است که در ذیل می خوانید.


- عملكرد صنعت بيمه را در سال جاري چطور ارزيابي مي كنيد؟


سال ۹۵ برای صنعت بیمه همراه با اتفاقات و رخدادهای مختلفی که مهم ترین آن تصویب و اجرایی شدن قانون جدید بیمه شخص ثالث بود. با رفع ایرادات قانون سابق و اضافه شده برخی تعهدات بی شک میزان خسارت در شرکت های بیمه در این رشته را دستخوش تغییر کرده است.


طبق آمار ۹ ماهه منتشر شده در سال ۹۵ بیش از ۲۰درصد رشد حق بیمه را در این صنعت شاهد بودیم و افزایش مشهود سهم بیمه های زندگی از کل پرتفوی صنعت نیز سرعت بیشتری گرفته است. طبق آمار اعلامی بیمه مرکزی، رشد حق بیمه تولیدی بیمه های زندگی در ۹ ماهه امسال نیز معادل ۳۸درصد بوده است.


صنعت بیمه باید به دنبال رقابتی تر شدن این بازار حرکت کند و این امکان نیازمند پارامترهای مختلفی است، به عنوان مثال افزایش سهم بخش غیردولتی به ۶۱/۵ درصد در صنعت می تواند حاکی از تلاش بخش خصوصی برای شکست انحصار باشد. البته این تلاش برای افزایش سهم باید معطوف به تلاش برای بزرگ تر کردن سهم بیمه از اقتصاد کشور منجر شود.  بیمه صنعتی رو به رشد است اما چالش جدی سرعت رشد و حفظ توازن در این بازار را نیز داراست.


- آيا با اين روند مي توان به تحقق اهداف برنامه توسعه در بخش بيمه دست يافت؟


از الزامات اقتصاد پویا و توسعه یافته وجود بنگاه های قدرتمند است. این قدرت در ارتباط با عوامل مختلف اقتصادی است. متأسفانه همچنان ضریب نفوذ پایین و سهم ناچیز از تولید ناخالص ملی از مسائل و دغدغه های اصلی صنعت بیمه در کشور است. در برنامه ها و طرح های توسعه ای کشور نیز راهکار جدی برای رفع موانع و ایجاد بسترهای فرهنگی و اقتصادی بیمه پیش بینی نشده است.


صنعت بیمه برای دستیابی به توسعه موزون و هماهنگ با اقتصاد کشور باید برنامه های عملیاتی در حوزه  بازار و سرمایه گذاری، ارتقای توان رقابت داخلی و خارجی، کیفی سازی و تنوع بخشی به خدمات متناسب با نیاز و قدرت خرید جامعه را در نظر بگیرد.


- چه پيشنهاداتي براي افزايش سهم درصد صنعت بيمه از اقتصاد كشور با توجه به شرايط كنوني اقتصاد داريد؟


اقتصاد در کشور ما اقتصادی ترکیبی و در حال گذار است. تلاش ها و اقداماتی در جهت کاهش چیرگی درآمدهای نفتی و سلطه دولتی بر اقتصاد صورت پذیرفته و توسعه مبتنی بر بازار و رقابت مورد توجه است اما همچنان موانعی بر سر راه است. این موانع در حوزه داخلی و بین المللی پیش روی بیمه نیز وجود دارد، به عنوان مثال صنایع ما برای گسترش، تجهيز و تقويت منابع مالي و سرمايه‌ گذاري خود در بازار پول و سرمايه جهانی باید بتوانند ریسک خود را منتقل و یا تضمین کنند، در این زمان اعمال محدودیت و یا تحریم های بین المللی مانعی برای تحقق اهداف است. به طوری که در دوره تحریم ها تولید ناخالص ملی کاهش چشمگیری داشت و با نزول این ارزش در اقتصاد ایران به تبع صنعت بیمه نیز متضرر گردید.


بیمه صنعتی است در حمايت از صنایع اقتصادی و در تسهيل تبادلات و مبادلات مالی و بحث سرمايه گذاري بسیار اثربخش است، چرا که ریسک بخش عظیمی از سرمایه در کشورهای توسعه یافته توسط این صنعت در مراحل مختلف کنترل و نگهدای می شود. یکی از ضعف های اقتصادی کشور در حال حاضر عدم امنیت در حوزه سرمایه گذاری است. رشد اقتصادی با امنیت اقتصادی رابطه علت و معلولی دارند و نباید فراموش کنیم ارائه راهبردهاي مناسب به كاهش ريسك در سرمايه‌گذاري و در نتيجه افزايش امنيت آن، كمك قابل توجهي به رشد و توسعه اقتصادي و ايجاد اشتغال در كشور خواهد کرد. بیمه اثرگذاری مستقیم و غیر مستقیم بر توسعه اقتصادی دارد اما برای امنیت بخشی خود این صنعت نیز نیازمند تسهیل و حمایت است.


- مهم ترين برنامه هاي بيمه نوين در سال جاري چه بود و تا چه حد اهداف اين برنامه ها محقق شد؟


بیمه نوین در سال ۹۵ تمرکز زیادی بر روی پیاده سازی اصلاحات برخی فرآیندها و رویه های اجرایی خود در حوزه های برنامه های توسعه ای در سه بخش های کسب و کار و خدمات، فناوری اطلاعات و حوزه سازمانی داشت.


انتقال و استقرار انواع خدمات به بیمه گذاران در داخل شرکت و حذف تدریجی خدمات برون سپاری شده، تلاش در جهت توسعه کمی و کیفی شبکه فروش، کیفی سازی آموزش در مقاطع مختلف شرکت و بازیابی هویت سازمانی و تغییر هویت بصری شرکت اجرایی شد.


نگاهی به عملکرد ۱۰ ماهه بیمه نوین در این سال حاکی از کاهش خسارت تا میزان ۱۸ درصد در نتیجه پیاده سازی مدیریت صحیح ریسک در شرکت از ابتدای سال جاری و رشد ۱۷درصدی ده ماهه منتهی به سال مالی ۹۵ است، در حالی که شرکت تمام دیون و تعهدات خود را به بیمه گذاران به عنوان یک وظیفه ایفا کرده است و خوشبختانه کاهش چشمگیر سیر شکایات از بیمه نوین در این سال حاکی از این مدعاست.


گسترش خدمات غیرحضوری و آنلاین به عنوان شاخص ایجاد رضایتمندی بخشی از برنامه های توسعه ای شرکت است که با راه اندازی پایگاه تخصصی بیمه های زندگی کلید خورده است و توسعه خدمات الکترونیک نه به عنوان یک مزیت رقابتی بلکه به عنوان نیاز، تعریف و اجرایی خواهد شد.


- به اعتقاد شما چه معيارهايي را مي توان براي ارزيابي عملكرد شركت هاي بيمه مورد توجه قرار داد؟


یک بنگاه اقتصادی را از جنبه‌های مختلف می توان ارزیابی کرد که این ارزیابی نیازمند وجود ابزارهایی نیز هست. صنعت بیمه صنعتی داده محور و مبتنی بر شاخص های کیفی و کمی است. شرکت های بیمه باید توانایی ارزیابی و تعیین رابطه پنهان داده ها را داشته باشند و فارغ از آماری که هر ساله از سوی بیمه مرکزی منتشر می شود، به سمت ایجاد سيستم هاي جمع آوري و مديريت داده ها بروند چراکه با تقویت این حوزه خواهند تونست به تحلیل رفتار مشتریان و بازاریابی، مدیریت دقیق انواع ریسک و در نتیجه کاهش هزینه ها، تسهیل در پیش بینی و برنامه ریزی و تحلیل سوددهی شوند.


ارزیابی صحیح عملکرد شرکت های بیمه منوط به شناخت اهداف و استراتژی های آن شرکت است. تکیه تنها بر یک شاخص و حرکت روی یک محور برای ارزیابی عملکرد شرکت های بیمه روش صحیحی نیست. باید نگاهی جامع و واقع بینانه نسبت به معیارهایی همچون مالی، مشتری، رشد و یادگیری و فرآیندهای داخلی و... داشت. درنظر گرفتن عوامل مختلف به عنوان ابزارهايی در تعيين نقاط قوت، ضعف عملكرد، شناسايي فرصت ها و تهديدهاي شرکت ها کارایی خواهد داشت.


- حضور پررنگ شركت هاي بيمه را در جمع شركت هاي برتر ايران نشانه چه مي دانيد؟


بیمه ها بنگاه هایی اقتصادی و مبتنی بر خدمات مشتری محور هستند. برای ارتقای سطح کیفی و افزایش رویکرد نسبت به این صنعت نیازمند ارزیابی و رتبه بندی است. همانطور که اشاره کردم این اقدامات باید در جهت شناخت نقاط قوت و زمینه های قابل بهبود با تمرکز بر خدمت رسانی بهتر و تسهیل رقابت منجر شود. خوشبختانه چند سالی است از شرکت های بیمه در مجامع ملی و سطوح اقتصادی کشور بیشتر می خوانیم و می شنویم.


صنعت بیمه نیازمند رسیدن به نگرشی واقع بینانه از خود و وضعیتش در صنعت کشور است و باید توانایی هایی از جمله به اشتراک گذاری و فراگیری روش ها و فرآیندهای روز را به دست آورد. دریافت گواهینامه و اشتهار کسب انواع تندیس ها و جوایز ملی و بین المللی نیز باید معطوف به تسریع، تسهیل و بهینه سازی خدمت رسانی باشد. بسیار مهم است از چنین رویدادهایی بتوان مدل هایی را برای ارزیابی دقیق و مبتنی بر واقعیت برای سنجش قابلیت های سازمان و محصول، در برابر سازمان های مشابه و یا رقبا استخراج کرد.

  • گروه خبری : درباره نوین
  • کد خبر : 276
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

محصولات بیمه‌ای

آتش سوزی آتش سوزی

بیمه
آتش سوزی

مسئولیت مسئولیت

بیمه
مسئولیت

مهندسی و انرژی مهندسی و انرژی

بیمه
مهندسی و انرژی

اشخاص انفرادی اشخاص انفرادی

بیمه
اشخاص انفرادی

اتومبیل اتومبیل

بیمه
اتومبیل

طرح‌های مخصوص طرح‌های مخصوص

بیمه
طرح‌های مخصوص

باربری باربری

بیمه
باربری

اشخاص گروهی اشخاص گروهی

بیمه
اشخاص گروهی