• 1397/05/21 - 09:36
  • تعداد بازدید: 2471
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
مدیرعامل بیمه نوین در گفتگو با نود اقتصادی

از خودزنی شرکت های بیمه برای جذب پرتفوی تا لزوم نظارت جدی تر بیمه مرکزی بر عملکرد شرکت های بیمه

مدیر عامل بیمه نوین در گفتگو با "نود اقتصادی"، ضمن اشاره به زیان انباشته این شرکت در سال ۹۴، از سوددهی بیمه نوین در سال جاری خبر داد و گفت: در سال ۹۴ حداقل ۷۸ میلیارد تومان زیان انباشته در بیمه نوین شناسایی شده بود که پس از برنامه ریزی های صورت گرفته این رقم به کمتر 37 میلیارد تومان رسید و امسال نیز طبق برنامه و با هدف گذرای صورت گرفته این رقم به صفر می رسد و امیدواریم علاوه برشناسایی سود، بتوانیم توزیع آن را هم در پایان این سال مالی محقق کنیم.

مدیر عامل بیمه نوین در گفتگو با "نود اقتصادی"، ضمن اشاره به زیان انباشته این شرکت در سال ۹۴، از سوددهی بیمه نوین در سال جاری خبر داد و گفت: در سال ۹۴ حداقل ۷۸ میلیارد تومان زیان انباشته در بیمه نوین شناسایی شده بود که پس از برنامه ریزی های صورت گرفته این رقم به کمتر ۳۷ میلیارد تومان رسید و امسال نیز طبق برنامه و با هدف گذرای صورت گرفته این رقم به صفر می رسد و امیدواریم علاوه برشناسایی سود، بتوانیم توزیع آن را هم در پایان این سال مالی محقق کنیم.


وی همچنین نوسانات نرخ ارز طی چند ماه اخیر را عاملی مهم و تأثیرگذار بر اقتصاد و صنعت بیمه دانست و افزود: در پی نوسانات نرخ ارز با وجود افزایش قیمت تولید و ماشین آلات صنعتی، همچنان بیمه گذاران نسبت به دریافت الحاقیه بیمه نامه های خود مبادرت نکرده اند که این مشکل در زمان بروز خسارت برای بخش تولید و صنایع کشور ایجاد مشکل خواهد کرد.


کریم خان زند از لزوم تلاش شرکت های بیمه برای آگاهی دهی به بیمه گذاران برای دریافت الحاقیه در شرایط حاضر گفت و خاطرنشان کرد: این وظیفه شرکت های بیمه است که به عنوان مشاوران بیمه ای نسبت به اهمیت دریافت الحاقیه و جلوگیری از عواقب و مشکلات آتی در پروسه خسارت، به بیمه ­گذاران خود آگاهی دهند.


 


احتمال افزایش تعداد شرکت های ورشکسته در صنعت


مدیر عامل بیمه نوین در بخش دیگری از این گفتگو تأیید کرد که درحال حاضر دو یا سه شرکت بیمه ای در شرایطی مشابه با وضعیتی که برای بیمه توسعه به وجود آمد در حال فعالیت اند و اذعان کرد: با توجه به وضعیت خوب یا بدی که برخی شرکت ها دارند و همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند، این وظیفه بیمه مرکزی است که باید هرچه سریع­تر از شرکت ها بخواهد تا ذخایر و ترازهای مالی خود را اصلاح کنند.


وی در ادامه خاطر نشان کرد دو یا حتی سه سال عملکرد بد در یک شرکت بیمه ای منجر به ورشکستگی نمی شود و افزود: یک شرکت بیمه ای به طور معمول با رسیدگی نکردن به ده ها اشتباه صورت گرفته و تکرار آن، ممکن است در نهایت به سرنوشت بیمه توسعه در چند سال گذشته دچار شود.


مدیر عامل شرکت بیمه نوین اظهار داشت: شرکت های بیمه "توسعه"، "پارسیان"، "کارآفرین" و حتی"رازی" فعالیت خود را تقریباً در یک مقطع آغاز کردند اما آیا در شرایط فعلی وضعیت این چهار شرکت شبیه یکدیگر است؟ بیمه توسعه از ابتدای شروع فعالیت با برخی مشکلات رو به رو بود، پس بنابراین امکان ندارد یک شرکت بیمه ای ظرف مدت سه سال ویران و درنتیجه ورشکسته شود.


وی همچنین اذعان داشت: علی رغم تلاش بیمه مرکزی طی چهارسال گذشته درخصوص بهبود وضعیت ذخایر فنی شرکت های بیمه همچنان شرکت هایی در صنعت بیمه وجود دارند که در سال های گذشته ذخیره فنی کافی را مد نظر قرار نداده اند.


 


شعارجوان گرایی و شناخت کافی نداشتن از صنعت بیمه


کریمخان زند درخصوص رویکرد جوان گرایی در صنعت بیمه یادآور شد: من خود به توان و استعداد جوان ها اعتقاد دارم و در حال حاضر بیمه نوین از بدنه جوان مدیریتی برخوردار است که در بین آنها نیز افراد پیشکسوت و با تجربه برای ارائه مشاوره و انتقال دانش حضور دارند. با این حال شرکت هایی در صنعت  وجود دارند که همه مدیران آنها بازنشسته بوده اما همچنان موفق عمل می کنند. باید اجازه داد تا شرکت ها فعالیت خود را انجام دهند، زیرا برخی مشکلات شرکت ها ارتباطی به صنعت بیمه ندارد و بیشتر متأثر از تصمیمات هیأت مدیره و سهامدار است.


وی ادامه داد: این یک واقعیت است که در تربیت مدیران جوان صنعت بیمه یک وقفه تقریباً دو دهه ای رخ داده و این شکاف به وجود آمده را نمی توان به راحتی پرکرد یا آن را نادیده گرفت.


عضو شورای عالی بیمه در این خصوص تأکید کرد: مسائل این چنینی و کمبود نیروی انسانی در واحدهای نظارتی بیمه مرکزی امکان رصد دقیق و نظارت کافی بر ۳۰ شرکت بیمه را با چالش هایی مواجه کرده است که علاوه بر لزوم تقویت این بخش از نهاد بیمه مرکزی امکان برون سپاری بخشی از این فرآیند نیز وجود دارد.


 


جلوگیری از حضور نوین درکنسرسیوم انرژی


مدیرعامل بیمه نوین درباره عدم حضور فعال این شرکت در حوزه نفت و گاز تصریح کرد: این امر ناشی از دو دلیل است؛ یکی آنکه شرکت بیمه نوین پیشینه حضور فعالی در این حوزه نداشته و دلیل دوم هم عدم موافقت کنسرسیوم بیمه ای حاضر در صنعت نفت و گاز بوده است.


وی در ادامه افزود: تا کنون چندین بار برای حضور در کنسرسیوم بیمه ای صنعت نفت اقدام کرده ایم ولی همچنان با حضور بیمه نوین موافقت نشده است، امیدوارم بیمه ایران به عنوان لیدر در روش این کنسرسیوم تجدید نظرکرده تا شرکت بیمه نوین هم بتواند در پوشش ریسک صنعت نفت و گاز حضور و مشارکت داشته باشد چرا که با توجه به سرمایه فعلی شرکت می توانیم حدود یک درصد از پروژه های صنعت نفت و گاز را در قالب کنسرسیوم موجود پذیرش ریسک کنیم.


 


افت شدید سود صنعت بیمه به دلیل آزادسازی نرخ


مدیر عامل شرکت بیمه نوین با مقایسه سوددهی شرکت های بیمه از محل عملیات بیمه گری و سرمایه گذاری اعلام داشت: در دنیا شرکت های بیمه ای از محل عملیات بیمه گری سودی نمی برند بلکه سود حاصله آنها از محل سرمایه گذاری است. در کشور ما آزاد سازی هیجانی نرخ بیمه نامه ها، سبب شد تا شرکت های بیمه با هر نرخی به صدور بیمه نامه مبادرت ورزیده و باعث افت شدید سود صنعت بیمه شوند. لذا از نظر من باید ضوابطی برای تعیین نرخ بیمه نامه ها تعیین شود تا از آسیب های آتی در این حوزه جلوگیری شود.


کریمخان زند در عین حال هشدار داد: آیین نامه های صنعت بیمه همواره نیازمند بازنگری هستند و در شرایط فعلی آیین نامه ۶۰  با موضوع روش های سرمایه گذاری در شرکت های بیمه، یکی از الزامات و اولویت های بازنگری است.


وی همچنین وجود فاصله بین صنعت و روند به روزرسانی برخی آیین نامه ها در بیمه مرکزی را رد کرد و گفت: در تدوین، تصویب و به روزرسانی آیین نامه ها بیمه مرکزی از صنعت عقب نیست و برخی تأخیرها نیز متأثر از فرآیندهای طولانی اجرای این فرآیند است و به هیچ وجه تعمدی در بین نیست.


 


خودزنی شرکت های بیمه ای به بهانه رقابت!


کریمخان زند همچنین وضعیت رقابت در این صنعت را ناامیدکننده توصیف کرد و افزود: تقریباً رقابت سالمی در صنعت بیمه مشاهده نمی شود و رفتار کنونی برخی از شرکت های بیمه ای برای جذب یک پرتفوی با  نرخ بسیار پایین به خود زنی شبیه است، چرا که مدیران عامل در تلاش هستند به صرف نشان دادن یک سود حداقلی به سهامدار و هیأت مدیره، دست به هرکاری بزنند در حالی که نباید فراموش کرد در شرایط رقابت سالم، شرکت ها در کنار جذب پرتفوی و رعایت ذخایر کافی است که می توانند از سود مناسبی هم برخوردار باشند.


 


کم لطفی در ارسال نامه خصوصی مدیران عامل به رسانه ها


در بخش دیگری از این گفتگو مدیر عامل شرکت بیمه نوین درباره انتشار نامه تعدادی از مدیران عامل شرکت های بیمه ای برای انتخاب رئیس کل بیمه مرکزی پیش از انتصاب رئیس کل کنونی این نهاد تصریح کرد: این نامه به پیشنهاد یکی از مدیران عامل شرکت های بزرگ بیمه ای کشور نوشته و توسط تعدادی از مدیران عامل هم امضا و مقرر شد به وزارتخانه ارسال شود. پس از مطرح شدن نام آقای سلیمانی برای ریاست کلی بیمه مرکزی، یکی از مدیران عامل از نامه امضا شده، عکس برداری و آن را برای یک رسانه، ارسال کرد که از نظر من این رفتار کاملاً غیرحرفه ای و نادرست بود.


وی در ادامه اطمینان داد که انتشار این نامه از ناحیه سندیکا صورت نگرفته است و گفت: این نامه گفتگویی خصوصی بین مدیران عامل صنعت با وزیر اقتصاد بود که البته در نهایت نامه هم برای دفتر وزیر ارسال نشد.


کریم خان زند درباره حضور غلامرضا سلیمانی در مقام رئیس کلی بیمه مرکزی اذعان کرد: ایشان مدیری با تجربه در بازار سرمایه و صنعت بیمه هستند. خوشبختانه بدنه صنعت بیمه نیز با رئیس کل جدید بیمه مرکزی هیچ گونه خط کشی ندارد و هر دو طرف می کوشند تا با کمک یکدیگر صنعت بیمه را به رشد و تعالی برساند.


 


 


  • گروه خبری : درباره نوین,اخبار نوین
  • کد خبر : 343
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

محصولات بیمه‌ای

آتش سوزی آتش سوزی

بیمه
آتش سوزی

مسئولیت مسئولیت

بیمه
مسئولیت

مهندسی و انرژی مهندسی و انرژی

بیمه
مهندسی و انرژی

اشخاص انفرادی اشخاص انفرادی

بیمه
اشخاص انفرادی

اتومبیل اتومبیل

بیمه
اتومبیل

طرح‌های مخصوص طرح‌های مخصوص

بیمه
طرح‌های مخصوص

باربری باربری

بیمه
باربری

اشخاص گروهی اشخاص گروهی

بیمه
اشخاص گروهی